Nyheter

Satsa på fritids - mindre grupper och högre lärartäthet

2017-05-10
Karin Ljungblom, fritidspedagog på Årstaskolan, och förbundsordförande Johanna Jaara Åstrand om konsekvenserna av att det saknas utbildade lärare i fritidshem och vilka krav Lärarförbundet ställer på politikerna. 

Fritidshemmen har en viktig betydelse för elevens skolgång och bidrar till elevernas sociala, emotionella och praktiska utveckling. Många elever tillbringar halva sin skoldag i fritidshemmet. Men nya siffror från Lärarförbundet visar på stora elevgrupper och brist på högskoleutbildad personal. I snitt går det 52 elever per högskoleutbildad personal.

Mest sedda

Yrke:Lärare

Lönestatistik och din löneutveckling

82.145 views 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Fördjupning

Så får du koll på din arbetstid

51.323 views 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Fördjupning

Så fixar du lönesamtalet!

36.512 views 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.