Nyheter

Piteå är vinnare av Bästa skolkommun 2013

2013-10-09
Piteå kommun är utsedd till Bästa skolkommun 2013. Eva-Lis Sirén, ordförande i Lärarförbundet berättar om varför Lärarförbundet delar ut pris till Bästa skolkommun  och varför Piteå kommun vann i år. Representanter från Piteå kommun och ordförande för Lärarförbundet i Piteå kommenterar.

Ingemar Jernelöf, förvaltningschef i Piteå:
- Det här är resultatet av ett långsiktigt arbete. Vi har arbetat mycket med stabilitet och med att vi har personal som är behörig, kompetent och engagerad.

Rut Rahkula, ordförande i barn och utbildningsförvaltningen i Piteå:
- Det finns en tydlig prioritering i Piteå kommun politiskt, taget av kommunfullmäktige. Om vi har neddragningar eller omfördelningar i budget så ska det i första hand vara lokaler, i andra hand stödverksamheter och i sista hand personal. Vi menar på att kvalitet handlar om att vi har personal i våra verksamheter, och det är det som garanterar kvalitet.

Läs mer om Piteå kommun och Bästa skolkommun.

Mest sedda

Yrke:Lärare

Lönestatistik och din löneutveckling

83.976 views 2016-08-18

Använd vårt verktyg som ger dig stöd när du pratar lön. Läs mer här.

Fördjupning

Så får du koll på din arbetstid

56.210 views 2012-10-24

Regionombudsman Sally Gordon på Lärarförbundet reder ut begreppen kring lagar och avtal om arbetstid för lärare samt varför frågan är så viktig att börja diskutera och hur man kan göra det.Se även den senaste filmen om lärares arbetstid, "Så får du koll på din arbetstid" Intervjun ingår i Lärarförbundets medlemsaktivitet Lärarmötet, filmen är tänkt att fungera som en inspiration till fortsatta samtal mellan lärare kring detta tema. Vill du se filmen och diskutera tillsammans med lärarna på din arbetsplats? Genomför då Lärarmötet på arbetsplatsen! Stöd kring upplägg, hur du kan genomföra samtalen och de andra filmerna finns på länken nedan. Där kan du också läsa mer om Lärarmötet och kommande teman. http://lararforbundet.se/lararmotet

Fördjupning

Så fixar du lönesamtalet!

40.248 views 2013-11-13

Få tips och råd från Lärarförbundets experter Mathias Åström, Robert Nilsson,Cyrene Martinsson Waern och Lars Ullén inför ditt lönesamtal. Hur förbereder du dig, hur genomför du samtalet på bästa sätt och hur utvärderar du det efteråt? Råden gäller dig som jobbar som lärare i grundskolan, gymnasieskolan på fritidshem eller i förskolan och såklart andra skolformer.